10 Малко Познати Факта за Кучетата

Куче

Днес екипът на aList ще се опита да обогати вашите познания за най-верните домашни любимци – кучетата. Надяваме се този лист с 10 факта за кучетата да ви помогне да оцените и разберете по-добре вашето приятелче.

1. Кучето е умно колкото 2-годишно дете – може би и затова успяват толкова лесно да се разберат – те просто говорят на един език. А и двамата разбират приблизително еднакво количество думи и жестове – ок. 250!

2. Кучетата и котките пият вода по еднакъв начин – въпреки, че кучетата си падат малко „мърляви пиячи“, те правят същото извиване на долната част на езика си, за да насочат водата към устата си.

3. Кучетата нямат усет за време – и им липсвате, когато ви няма. Ако мислите, че кучетата знаят кога е време за разходка и вечеря, прави сте! Кучетата научават нашите навици и ежедневни действия и умеят да следят колко време е минало. Според проучвания те реагират различно при различни периоди на отсъствие на стопаните.

4. Мустаците на кучетата им помагат да „виждат в тъмното“ – не става въпрос точно за нощно виждане или супер сили, но тези мустаци дават точна информация на кучето за форма и размери на нещата около него, следейки вятъра и неговите промени.

5. Кучетата имат потни жлези единствено на лапите си – по-конкретно между пръстите си. Затова е добра идея да намокряте лапите им от долната страна в горещите дни.

6. Средната захапка на кучето оказва 145 кг натиск – за сравнение, човешката уста оказва 55 кг, бялата акула – 270 кг, а на крокодила – впечатляващите 1133 кг. Кучетата имат и 10 зъба повече от хората – 42.

7. Вашето 1-годишно кутре е физически развито като 15-годишен човек – всяка порода е различна сама за себе си, разбира се, но по-големите кучета стареят по-бързо от по-малките. За да разберете точната възраст на вашето куче може да използвате този КалкулаторЗаВъзрастта

8. Обонянието на кучето ти е между 1000 и 10 млн пъти по-добро от твоето – в зависимост от породата, кучето има между 125 млн и 300 млн ароматни жлези – в сравнение със само 5 млн при хората. Освен това, делът от мозъка, който контролира обонянието, е 40 пъти по-голям.

9. Кучетата могат да чуват 4 пъти по-надалеч от хората – кутретата може и да се раждат глухи, но те бързо надминават нашите слухови способности. Честотата, до която те могат да чуват е 45 kHz, а при нас горният праг е 23 kHz. С напредването на възрастта, естествено, тази граница постепенно намалява.

10. Кучетата надушват твоите чувства – вашето кутре долавя промяната в миризмата ви, което им помага да разберат какво изпитвате в момента. Изненадващо е също и фактът, че кучетата могат да усещат определени болести и да разбират когато жена от семейството е бременна.

Източник: www.cesarsway.com

1
ЛюбовЛюбов
1
УчудаУчуда
0
ХахаХаха
0
ЩастиеЩастие
0
ТъгаТъга
0
ЯростЯрост
Voted Thanks!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *