10 Интересни Факта за Нинджите – Лист във Факти

Нинджите са известни с ловкостта и интелекта си. Те били майстори на прикритието и на тактическите убийства.

Измайсторили редица изобретения и останали в историята като едни от най-ловките бойци в света.10. Макар доста хора да не намират голяма разлика между нинджи и самурай, истината е, че двете неща са доста различни. Самураите са били приближени на властта и са вярвали дълбоко в честта, нинджите от друга страна са били наемници, често с ниски морални ценности.

9. Нинджите обичали бисквити. Ползвали ги като бърз и ефективен начин за набиране на енергия. Повече енергия = повече сила за убиване.

8. Нинджите правели знаци с ръце. Те вярвали, че така ще фокусират и ще „призоват“ повече сила.

Днес хората правещи знаци с ръце за сила, обикновено са гангстери.

7. Нинджите правели собствени фенери. Те покривали свещи с плат и правели процеп. Така имали контролиран лъч светлина. В това отношение били напред спрямо времената.

6. Нинджите винаги знаели къде е север. Използвали редица трикове и били добре запознати със средата си, до толкова, че вероятно щели да намерят посоката със завързани очи.

5. Нинджите не се биели мръсно. Нямало е да видите група нинджи да се нахвърлят на един човек, биели се един по един(както по филмите). Правели го, с цел да защитят достойнството си, а и да не им се смеят другите нинджи, че са пъзльовци.

4. Нинджите използвали отрова, много отрова. Слагали я на всичко остро, както и не се интересували от типа отрова, само да е силна.

3. Нинджите са били експерти в оцеляването на открито.

2. Нинджите носели кутия с щурци в джоба. Освен вече заглушените стъпки и предпазливост това било добър начин за допълнително маскиране.

1. Нинджите вземали тренировките си наистина сериозно. Разделяли се на различни цветни групи, а който излизал извън строя бил жестоко пребиван.

1
ХахаХаха
0
ЛюбовЛюбов
0
УчудаУчуда
0
ЩастиеЩастие
0
ТъгаТъга
0
ЯростЯрост
Voted Thanks!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *