10 Интересни Факта за Снега

 

Днес се събудих, направих си кафе, погледнах през прозореца и видях, че всичко е бяло.. Нямам нищо против снега, дори мисля, че е доста красив, но пада точно когато на човек му е свален гарда.

За да изкарам неочаквания снеговалеж от главата си, съм ви подготвил 10 интересни факта за снега. Време е да преборим студа със знание!

10. Най-голямата снежинка някога измервана е с диаметър 38 см и дебелина от 20 см. Според книгата на Гинес, снежинката е намерена в щата Монтана, през далечната 1887 г. (по-точно 28 януари).

9. Снегът не е бял. Той е прозрачен и рефлектиращ. При по-голямо сплъстяване абсорбира малка част от светлината и то във видимия спектър, за това и го виждаме като бял.

8. 80% от питейната вода на земята е замръзнала, под формата на лед или сняг. Това от своя странна е равно на 12% от земната повърхност.

7. Твърдението, че ескимосите имат 100 различни думи за сняг не е и никога не е било истина. Появата на този „факт“ се появява поради структурата на ескимоския език, където основата може да се свързва с други думи, за да прави нова, но не точно нова дума, сложно е.. На кратко ескимос не ми казал – „Не яж жълтия сняг“, а по-скоро нещо от рода на – „Не яж снягжълт.“

6. Средната снежинка е направена от около 180 милиарда водни молекули.

5. Всички снежинки имат 6 страни. Макар някой от тях да изглеждат все едно имат доста повече, всички от тях влизат в хектагонална форма. Това е така, заради начина по който се сформират.

4. Чионофобия е страхът от сняг. 

3. Хората купуват повече сладки работи, когато има приближаваща снежна виелица.

2. Нормалната снежинка пада със скорост от 5 км. в час.

1. От една снежна буря могат да паднат 39 милиона тона сняг! Това има енергийния еквивалент на 120 атомни бомби (като тези пуснати над Япония през ВСВ).

2
УчудаУчуда
0
ЛюбовЛюбов
0
ХахаХаха
0
ЩастиеЩастие
0
ТъгаТъга
0
ЯростЯрост
Voted Thanks!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *