10 от Най-Любимите Анимационни Герои

С всяко следващо поколение, децата стават по-умни, интуитивни и будни. Животът им е доста по различен от този на родителите им. Той е заобиколен от технологии, игрите им са интерактивни, а срещите с приятели се състоят в социалните мрежи. Но има едно нещо, което не се е променило, и то е любовта към комикс и анимационните герои. За това днес по случай Международния ден на детето от аЛист ще ви представим 10 от най-любимите анимационни герои.

10 Том и Джери
unnamed

Снимка: https://play.google.com

Вечните съперници Том и Джери са анимационни герои, създадени през 1940г. от Уилям Хана и Джоузеф Барбера за Метро Голдуин Майер. Първите епизоди с любимите ни палавници са носители на седем Оскара. Понастоящем Картун Нетуърк продължава да ни забавлява с щурите им номера.

9 Мечо Пух
Draw-Winnie-the-Pooh-Step-9

Снимка: https://www.playbuzz.com/

Лакомото мече с култова реплика „колкото повече, толкова повече“ е създадено от английския автор Алан Милн през 1926г. Първите илюстрации са направени от Ърнест Хауърд Шепърд. През втора половина на 20 век книгите са филмирани от „Дисни“ и „Союзмультфильм“ и Пух оживява на екрана, за радост на милиони деца.

8 Попай Моряка
2940869-popeye
Снимка: https://comicvine.gamespot.com/

Супер забавния моряк с визия на културист и сила на супергерой (идваща от хапването на спанак) се ражда на 17 Януари 1929г. в комикс на Елзи Крислър Сегар, дебютът му в анимацията е през 1933г., а в киното през 1980г., където в ролята на Попай се превъплъщава Робин Уилямс.

7 Бъгс Бъни
Bugs
Снимка: https://characters.wikia.com/

Този леконравен, изпечен мошеник вечно дъвчещ морков се появява от творчеството на Фред Ейвъри Хардауей през 1930г., осем години по късно Кал Далтон и Бен Хардауей надграждат образа до вида, в който го познаваме. Бъни има своя собствена звезда на Холивудската алея на славата.

6 Доналд  Дък
web-donald-duck

 

Снимка: https://independent.co.uk/

Доналд Фаунтлерой Макдък Дък е пелтечещ, трудноразбираем , темпераментен паток, комиксов и анимационен герой. Дебютът му е през 1934г., като рожба на аниматора Улот Дисни, създател на мегакорпорацията „Дисни“. Патокът е грижовен чичо на трима палави племенника Хюи, Дюи и Луи, а той самият е племенник на небезизвестния Чичо Скруч.

5 Мики Маус
mickey-mouse-image-2

Снимка: https://science-all.com/

Симпатичния мишок е рисуван американски герой, който се е превърнал в символ на „Дисни“. Създаден е съвместно от Уолт Дисни и Уб Айуъркс през 1928г. Той, заедно с други търговски марки е приеман за един от символите на глобализма в САЩ. Интересен факт е, че през 2008г. саудитски духовен лидер, в телевизионно обръщение го заклеймява, като “ воин на Сатаната“. Мики има своя звезда на Холивудската алея на славата.

4 Чичо Скруч
Uncle-Scrooge-McDuck-image-uncle-scrooge-mcduck-36553554-1024-768

Снимки: https://www.fanpop.com/

През 1947г. Карл Баркс създава за компанията Уолт Дисни анимационния герой Скрудж Макдък. Възрастния господин е мастит магнат, колоритен образ с лек шотландски акцент и супер изразена пестеливост, той е най-богатият и стиснат паток в света на анимацията. Скрудж се радва на международна популярност, особено в Европа.

3 Ну, погоди!
7ac6b9fb2786649d2b1305235c1

Снимка: https://nnm.me/

Създадени от Вячеслав Котьоночкин през 1969г. за“ Союзмультфильм“. Двамата анимационни герои, със своите истории и взаимоотношения много наподобяват на Том и Джери, разликите са, че в ролите са вълк и заек, и за разлика от Джери, заека е добронамерен. Те са любими герои на бившия СССР, както и на редица Европейски държави. Героите са увековечени на руска пощенска марка през 1988г., а през 2010г. полския монетен двор пуска възпоменателна монета с техните образи.

2 Чебурашка

kinopoisk.ru

Снимка: https://www.kinopoisk.ru/

Тя е малка, пухкава и сладка с големи изразителни очи и огромни уши, дошла от далечна страна в щайга с портокали. Мъничето е рожба на руския писател Едуард Успевски. За първи път Чебурашка се появява през 1966г. в книгата „Крокодила Гена и неговите приятели“. Била е талисман на руския олимпийски отбор в три поредни олимпади, през 2004г. в Атина, 2006г., в Торино и през 2008г. в Пекин.

1 Маша и Мечока
Masha-And-The-Bear

Снимка: https://www.independent.co.uk /

Дребничкото, палаво момиченце и нейния приятел бащински настроения мечок, са създадени от руския художник Олег Кузовков през 2009г. Първият епизод се превежда на 25 езика и се излъчва в повече от 100 държави. До този момент в YouTube имат над един милиард гледания. Колкото и по млади да са в сравнение с другите анимационни герои, те несъмнено се нареждат сред любимците на малки и пораснали деца.

16
ЛюбовЛюбов
6
ТъгаТъга
2
УчудаУчуда
2
ЩастиеЩастие
1
ХахаХаха
0
ЯростЯрост
Voted Thanks!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *