Интересни Събития През 2014 – Лист в Събития

2014 година беше пълна със значими събития. За жалост, обаче, голяма чат от тях не бяха за радост. Напрежението в Близкия Изток не спира да ескалира, както и това между САЩ и Русия.
Украйна загуби част от територията си и потъна в размирици, a редица хора загубиха живота си в трагични инциденти.

В другият край на света, Катай е в постоянен конфликт със съседите си, както и със собствените си граждани. Тази година постави и началото на протеста на чадърите, където Хонг Конг се бори за свободен избор и демокрация.

Всички тези събития не са тема на днешния лист. Няма да засягаме сложните политически въпроси или ескалиращи конфликти. Тук ще разгледаме по-веселите и не толкова напрегнати събития. Все пак света не е само лош и тъжен, има и своите добри и весели страни.

Макар това да не са най-значимите или запомнящи се събития през изминалата година, те все пак ще ви разведрят, а някои дори развеселят.

7 ФЕВРУАРИПроведе се Зимната олимпиада в Сочи, Русия.

2 МАРТ Проведоха се 86-тите награди „Оскар“, с водеща Елън Дедженеръс. Също така, нейното селфи с редица звезди счупи рекорда за най-туйтваното „нещо“.

29 АПРИЛ Пълно слънчево затъмнение. За жалост, не се видя от България.

6 – 10 МАЙ Конкурса за песен „Евровизия“ бе спечелен от Кончита Вурст, екстравагантният певец, познат като брадатата дама.

12 ЮНИ – 13 ЮЛИСветовното първенство по футбол се проведе в Бразилия и бе спечелено от Германия.

ЮЛИ – АВГУСТ Започва „The Ice Bucket Challange“ и събира милиони за болестта на Лу Герик.

АВГУСТ 2 Картофена салата бе финансирана с 55,000$ в сайта за лично финансиране KICKSTARTER

9 НОЕМВРИ Навършват се 25 години от падането на Берлинската стена. В нашата страна, на следващия ден се навършват 25 години от падането на комунизма.

12 НОЕМВРИ Човечеството кацна на комета. Това е наистина едно най-значимите събития не само през тази година, а и през близкото десетилетие. Вижте повече тук.

0
ЛюбовЛюбов
0
ХахаХаха
0
УчудаУчуда
0
ЩастиеЩастие
0
ТъгаТъга
0
ЯростЯрост
Voted Thanks!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *