11 От Най-Страшните Увеселителни Влакчета в Света

Това не са онези влакчета, които познаваме от панаирите в детството си, а гигантски супер модерни, високоскоростни, интерактивни съоръжения. Места, където въздуха трепти с честотата на адреналина.

11 Shivering Timbers
Една от най-големите атракции в Мичиган е скоростното влакче Тимбърс, то е петото най-дълго влакче в света. Общата му дължина е 1640 метра, и развива максимална скорост 105 км / ч. Има три хълма всеки от тях с по 30 метра височина . Така че, да, това не е за хора със слаби сърца.

10 Sky Scream
То се намира в Рейнланд – Пфалц, Германия. Може да не е най-бързото или най-високото, но пък за сметка на това е едно от най-атрактивните. Уникалният му дизайн от множество спираловидни релси, височината му от 45 м., и със скорост от 100 км / ч. го превръща в едно от най-екстремните влакчета в света.

9 El Toro
Ел Торо ( в превод от испански Бика ) се помещава в Джаксън , Ню Джърси. Кострукцията му се състои от няколко хълма, завършващи с висока кула. Височината му е 54 м., и развива максимална скорост до 110 км /ч., което го прави едно от най-бързите и най-високи увеселителни влакчета в света. Успех на всички престрашили се да укротят, бика!

8 Stealth
Влакчето е разположено в Торп Парк, Съри , Англия. На този увеселителен влак пътуването е супер кратко, то е дълго едва 400 метра. Но ускорението му от 0 до 129 км / ч, за едва 1,9 секунди, височината му от 62 метра, и светкавичното му изстрелване на горе, а след това моментално падане, при това завъртайки се на 90 градуса, преди да се върне, го превръща в истинска адреналинова инжекция.

7 Ultra Twister in Japan
Скоростното влакче с необичаен дизайн Ултра Торнадото се намира в Нагашима Спа земя, Япония. Това влакче развива скорост от нищожните, за този тип влакчета 71 км / ч.. Но не се заблуждавайте от скоростта, уникалният дизайн от спираловидни тунели, каращи количките да се въртят на 360 градуса, засилва усещането за скорост в пъти.

6 Hades 360
Хадес 360 се разпростира в парк Олимпус, Уисконсин, той може да изглежда като обикновено старо скоростно влакче, но това съвсем не е така. Развива 122 км / ч. и е с дължина 1447 м.. Това влакче разполага с най-дългия подземен тунел в света. При движението си, извършва множество, изкачвания, спускания, подземни гмуркания и всичкото това примесено със завъртания от 360 градуса. Въобще с дизайн като този и с името Хадес можем да предположим, че е доста ужасяващо.

5 Fury 325
Със сигурност една от най-големите атракции в Шарлот, Северна Каролина е стоманеното влакче Fury 325. То достига скорост от 152 км / ч., което го прави най-бързото в света, а височина му от 99 метра, го поставя на шесто място в класацията. През 2016 г. от наградите Златен билет, е избрано за най-добро стоманено, скоростно влакче. Така че, ако някой иска да се повози на най-бързото или най-доброто влакче, това е мястото.

4 Takabisha
Във Фуджийошида, Яманаши, Япония има влакче известено със странната си капковидната форма и множеството релсови плетеници. При откриването на Takabisha ( висока ръка ) през 2011 г., то се сдобива със световен рекорд на Гинес за най-стръмното скоростно влакче в света с ъгъл 121 градуса. Максималната му скорост е 100 км / ч., а дължината му 1000 метра, в най-високата си точка е 43 метра. На това влакче нямат право да се возят хора с ръст под 130 см.

3 Eejanaika
Да останем в Япония за секунда и да обърнем поглед към Eejanaika, което се превежда на „Не е ли чудесно“. Вероятно би било, ако не беше постоянното въртене на седалките, напред, назад, на 360 градуса при скорост от 126 км / ч. Според Книгата на Гинес то държи рекорд за увеселителен влак с най-много инверсии. Това със сигурност не е място за хора със слаби стомаси.

2 Formula Rossa
Формула Росса се намира се в комплекса Ферари Свят в Абу Даби. То е най-бързото влакче в света със скорост от 240 км / ч. и ускорение от 0-240 км / ч. за 4 секунди. Формата му е вдъхновена от легендарната италианска пистата Монца, а количките са по модел на тези от Формула 1. Поради високата скорост, всички състезатели са задължени да носят защитни очила, подобни на тези, използвани по време скок с парашут. За всички любители на високи скорости, тук е вашето място, максимално удоволствие, никакъв риск.

1 Kingda Ka
Кинда Ка! Звучи като чудовище от филма на ужасите правен през осемдесетте години. В някои отношения това може да не е далеч от истината. Тъй като това е най-високият, 139 метра, най-дългия 127 метра и вторият по бързина, 205 км / ч., стоманен скоростен влак в света, които се намира в Джаксън, Ню Джърси, САЩ. Той е истински великан в сравнение със себеподобните.

Tachophobia – страх от високи скорости

6
УчудаУчуда
1
ЛюбовЛюбов
0
ХахаХаха
0
ЩастиеЩастие
0
ТъгаТъга
0
ЯростЯрост
Voted Thanks!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *