12 Места Които Бихте Искали Да Посетите Но Не Можете

Светът е пълен с тайни места, скрити от погледа на населението или строго охранявани, правещо достъпа до тях близо до невъзможен. В този лист ще разгледаме 12 от най-потайните и забулени в мистерия точки на планетата.

12Тайните Архиви на Ватикана

Макар да са наречени „Тайните Ватикански Архиви“, писанията в него не са тайни. Може да прегледате всеки документ който желаете. Самият архив обаче, сградата в която се помещават документите, не позволява никакви посещения.

С молба ви се дава достъп до всичко което търсите и не е толкова трудно и секретно колкото го описват филмите(Фенове на Дан Браун?). Единствените документи, които не може да четете, са тези които нямат 75 години(за да се предпазят дипломати и правителството). Достъпът до помещенията е ограничен, за да се избегне възможността за повреждане или унищожение на книжата.

Архивът е изчислен да има 84км(да, километра) рафтове, и само селективният му каталог има над 35 000 тома.

11Джентълменският Клуб на Уайт

Основан от италианеца Франсиско Бианко(прекръстил се на Франсис Уайт) през 1693г, като място в което да продава новооткритият топъл шоколад, бързо се превърнал в типичен английски клуб. Днес обаче това е най-престижното място в Англия.

Клубът е известен с безумните залози които членовете му правят помежду си, като 3 000 паунда, за коя дъждовна капка ще се стече по стъклото първа.

Какво го прави толкова недостъпен? Първо забранено е членството на жени, и второ член се става само с покана от активен такъв и подкрепата на още двама. Не е учудващо, че клуба е пълен с високопоставени политици, кралски особи и преуспели артисти. Накратко не сте ли един от тези, шансовете ви да влезете изчезват.

10Метро 2 – Москва

Вярва се, че Метро 2 е построено от Сталин за тайните служби и високопоставени правителствени фигури. Съществуването му обаче, все още не е потвърдено. Интервюирани са редица хора които твърдят, че са бивши работници в комплекса и настояват за съществуването му. Руското правителство нито потвърждава, нито отхвърля истинността на тези твърдения. Според слуховете тайният подземен превоз е по-дълъг от цивилния, лежи на 50-200м под земята и се състои от 4 линии.

Ако се окаже че е истина, това прави Метро 2 едно от най-тайните и забулени в мистерия места в света(дори повече отколкото сега). Ако пък не се намери, си остава добра конспирационна теория.

9Клуб 33

Клуб 33 в Дисни Ленд, е единственото място в целият парк където се продава алкохол(по всяко време). Почти незабележимият на пръв поглед клуб има едни от най-строгите и тежки изисквания за членство в света, като първоначалната вноска е $25 000, а годишната такса е $10 000. Освен значителните такси, списъкът с чакащи е огромен – ако се запишете днес ще получите членството си след 14 години.

Е, ако имате търпение и финанси, след 14 години, освен членство ще получите и безплатен паркинг.

8Зона 51

Няма как да има подобен лист без Зона 51. Тайната американска военна база в невадската пустиня. От секретни оръжия и летателни апарати до извънземни, тук има всичко.
Достъпа както може да се досетите е строго забранен, а пазачите на комплекса, наречени Камо пичове(заради камуфлажното облекло), имат право и ще ви застрелят ако непозволено навлезете в територията.

7Межгорье, Русия

Вярва се, че този пазен от правителството руски град помещава служители работещи в планината Ямантау. Основан е през 1979 и е затворен за цивилни през 1995г. Планината, от своя страна, с височина си от 1640м е най-високата в южен Урал. Мястото е смятано от НАТО за голям комплекс използван за разработката на ядрени оръжия.

Коментарите от Русия към предназначението му варират от сейф за национални ценности, до бункер.

6Стая 39

Стая 39 е една от най-потайните организации в Северна Корея(става интересно когато има секретна организация във вече тайнствена и затворена страна). Това което се знае за дейностите провеждани там е много малко, но се смята, че е създадена през 1970 година и се занимава с фалшифициране на валути и контрол над банкови сметки в Китай и Швейцария, както и да надзирава 120-те компании под юрисдикцията си, разпръснати по целият свят. Вярва се, че стаята е била под директното управление на вече покойният Ким Джон Ил, а сега е наследена от сина му Ким Джон Ун.

Корейците, от своя страна, отхвърлят всякакви обвинения за подобна незаконна дейност. Нека не забравяме обаче, че щом се отнася до тях, всичко гореспоменато е вероятно истина.

5Сюртсей – Исландия

Това е един от най-младите острови на Земята. През 1963 край Исландия, започва да се появява дим от морето, причинен от изригващ вулкан. Само след броени дни над водата се издига остров, висок около 40 м и широк близо 550 м. В началото на 1964 г. Сюртсей вече има височина надвишаваща 150 м и площ от 2,5 км2.

За разлика от повечето места в този лист, островът не е военна база или таен комплекс. Причината за трудния досег е факта, че се смята за един от най-престижните природни хабитати в света, което прави достъпа строго регулиран. Само шепа учени са допускани някога до остров Сюртсей.

4Припят

Градът опустошен от чернобилският инцидент, Припят е едно от най-опасните места в света. Достъпа до части от града е възможен с военен ескорт(плюс подкуп на границата) и ако не се навлиза в силно замърсените зони, е сравнително безопасен.

Само не се губете в червената гора.

3Маунт Уедър Център за Извънредни Операции

Всички сме гледали филми от типа „край на света“, в които нещо заплашва земята и всички хора. Обикновено в тези филми, високопоставените лица като президента, отиват в тайни бункери за да се предпазят от настъпващият катаклизъм. Маунт Уедър е еквивалента на това място в реалният свят. Построено е от американците през 1950, подтикнати от студената война и заплахата от ядрени сражения с СССР.

Мястото оперира и до днес, а по обясними причини, това което става в него е строго класифицирано. При локални бедствия, центърът дори поема част от сигналите за помощ.

2RAF Менуйт Хил

RAF Менуйт Хил е пряко свързан с глобалната шпионска мрежа. Служи като контролен пункт за набор от Американски сателити и за прихващане на сигнали и предупреждения за ракети. Не напразно е наречен най-голямата електро надзирателна станция в света. Съставен е от редица радиодома, смятани за част от ECHELON шпионската система. Вярва се, че е ползван през студената война за шпиониране на СССР и сателитните му страни.

Днес се смята, че е ползван за следене на терористи, наркотрафиканти, прослушване и запис на телефони и радио, или общо казано: да нарушава личното пространство и правата на милиони хора.

1Военен Полигон Дъгуей

Наричан още новата зона 51 или зона 52, Дъгуей безспорно е най-секретното място в този лист. Толкова е потайно, че забраната за летателни апарати да преминават над комплекса стига до космоса. Вярва се, че военният полигон се използва за тестване на ядрени, биологични и химически оръжия, високотехнологични свръхзвукови летателни апарати, и разбира се извънземни летящи чинии(няма да е зона 52 без НЛО).

Въпреки масивните си размери, на територията на полигона има само няколко стари постройки, затова и се смята, че по-голямата част от Дъгуей е под земя, плюс това, очевидци твърдят, че са виждали как колони от коли и камиони просто изчезват в нищото.
За разлика от по-известния си брат, тази военна собственост агресивно се разраства, и върло пази територията си.

В миналото тук са били тествани ядрени оръжия, като американците са построявали копия на градове и са ги сривали до земята(за да видят разрушителната мощ на ядрените бомби?). Единственият начин да се доберете до това място и да разберете какво наистина става там, е ако сте частен военен предприемач(да като Тони Старк) и наистина имате какво да предложите, или да сте 3-4 звезден генерал и да имате причина да отидете. Предполагаемо, дори нормалните работници в Дъгуей не знаят пълния списък от тестове които се извършат там.

2
УчудаУчуда
0
ЛюбовЛюбов
0
ХахаХаха
0
ЩастиеЩастие
0
ТъгаТъга
0
ЯростЯрост
Voted Thanks!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *