20 Интересни Факта за Алкохола – Лист във Факти

След завършека на празничния сезон всеки от нас се е сблъскал със спиртна напитка, по един или друг начин. Макар да вярваме, че знаем доста за огнените питиета, има неща за тях, които ще ни учудят и изумят.

В този лист ще разгледаме 20 интересни факта за алкохола, които ще ви накарат да гледате следващото си питие с други очи.

20.Останки от късния неолит(каменна ера) на амфори сочат към употребата(и разбира се правенето) на алкохолни напитки от повече от 10,000 години.

19. Алкохолът не е само земен феномен. Астрономи са намерили огромни облаци от него в космическото пространство. Големината на един дори достига 464 милиарда километра!

18.Коктейлите набрали своята популярност по времето на алкохолните забрани в много страни. Те целели да замаскират вкуса на зле направеният домашен алкохол.

17.Изследователи твърдят, че във всеки даден момент 0.7% от населението на планетата е пияно. Това значи, че в момента или около 50 милиона пияни.

16.Може да закупите бутилка от най-скъпата водка в света само за 3.75 милиона долара. „Водката за милиардери“ се филтрира с лед, после минава през въглени от норвежка бреза, след което през пясък от натрошени диаманти и рубини и накрая се слага в платинена бутилка с инкрустирани диаманти.

15.Мускулест човек може да пие повече от такъв с по-малка мускулна маса. Мускулната тъкан усвоява алкохола и прави стигането до мозъка по-трудно.

14.Има страх от това да имаш празна чаша. Името на фобията е Cenosillicaphobia

13.Налягането в бутилка шампанско е около 20 кг на квадратен сантиметър. Това е три пъти повече от това в автомобилна гума. Корковата тапа от своя страна може да достигне скорости от около 100км/ч


12.Доста зеленчуци и почти всички плодове съдържат малки количества алкохол в тях.

11.В много места хората са пиели от черепите на победените им врагове. Българите(по времето на кановете) също сме имали такова вярване. Смятало се е, че така ще се вземе силата на противника или при пра българите орендата.

10.Японски доктори са наблюдавали пациенти със синдром на авто — ферментация, при които поради завишено ниво на мая в стомаха, се интоксикират без дори да са близвали алкохол.

9.Едно от най-популярните алкохолни напитки в Камбоджа е Търантулово Бренди. Състои се от оризова ракия и прясно мъртва тарантула…

8.Най-силната бира в света се намира в Шотландия и е наречена „Змийска Отрова“. Нормалните бири имат алкалност от около 5%, тази съдържа феноменалните 67,5%!

7.Много училищни столове в Европа сервират алкохол на учениците си(не и у нас).

6.Водката е най-популярната спиртна напитка в света с огромна преднина пред другите. За една година се консумират над 5 милиарда литра от огнената течност.

5.В Охайо, САЩ е забранено да напиваш рибите

4.Думата „Бренди“ идва от нидерландски и значи обгорено вино.

3.Почвата на някои френски винарни се смята за толкова ценна, че работниците са задължени да я изстъргват от подметките си след края на смяната си.

2.Халба бира, чаша вино и шот водка имат приблизително същата алкохолна стойност.

1.Адолф Хитлер е бил познат като един от най-големите въздържатели, Уинстън Чърчил от своя страна се е славел като един от най-големите любители на спиртните напитки.

1
ХахаХаха
0
ЛюбовЛюбов
0
УчудаУчуда
0
ЩастиеЩастие
0
ТъгаТъга
0
ЯростЯрост
Voted Thanks!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *