21 Интересни Факта за Човешкото Привличане

Нашият външен вид в много отношения е нашата основна пазарна стойност, когато става дума за човешкото привличане и взаимоотношения. Но привличането не зависи само от външния вид, а и от редица други фактори. Някои от тях са биологични, други са психологически, а трети свързани със социалната ни среда. Става дума за определен първичен магнетизъм. Разбира се, можем да бъдем физически привлечени от някого, но по-често сме привлечени от неговата увереност, страст и личност. Да бъде привлекателен един човек е повече от просто добър външен вид.

1. Няколко проучвания са показали, че студентите са склонни да оценяват резултатите на учителите си повече на база физическа привлекателност, отколкото по съдържанието на лекциите или на способността им за комуникация.

2. Според едно проучване лицето на жената е най-красиво веднъж месечно, точно когато тя е на върха на плодовитостта си.

3. Жените са склонни да определят даден мъж, като привлекателен, ако видят, че друга жена се интересува от него.

4. Изследвания са установили, че в период на овулация, жените са привлечени от мъже, тип мачо, през другото време те предпочитат мъже с по-меки черти и с по-грижовно поведение.

5. Изследователи отбелязват, че жените възприемат мъжете с бради, като притежаващи биологични и социални качества, а също така ги смятат и за по-мощни и по-активни, което предполага мъжественост и физическа привлекателност.

6. Естрогенът забавя костния растеж в долната част на лицето на жена, което прави брадичката относително по-малка и по-къса, а очите й по-видни. Жените, притежаващи тези черти, обикновено се разглеждат като по-хубави.

7. Мъжете намират жените, които носят червено, за по-привлекателни.

8. Изследвания отбелязват, че хора, които имат висока степен на физическа красота, търсят по-малко красиви приятели, за да упражняват повече власт над тях.

9. Децата на възраст от 2 до 6 месеца се вглеждат по-дълго в лица, които са оценени, като привлекателни, отколкото в лица, оценени като непривлекателни.

10. Хората могат да изглеждат по-красиви, за пиян човек, защото при него е по-малко вероятно да забележи асиметрията на лицето.

11. Изследователите са установили, че жените предпочитат, добри, кротки момчета за дългогодишни приятели и съпрузи. Но като сексуални партньори те предпочитат лоши момчета. 

12. Жените са по-малко привлечени от мъже с корем. Тези мъже имат по-ниски нива на тестостерон, което означава по-ниско сексуално желание и по-ниска плодовитост.

13. Целувката освобождава хормона Окситоцин, който ни кара да се чувстваме сексуално възбудени и по-тясно свързани с нашия партньор.

14. Миризмата на тялото също е от значение за човешкото привличане. Много мъже освобождават феромон, наречен Андростадиенон, който е отговорен за привличането на жените.

15. Изследване показва, че мъжете, които често се чувстват гладни, предпочитат по-едри жени.

16. Проучване, проведено в Обединеното кралство е установило, че когато жена е привлечена от даден мъж, в негово присъствие тя започва да говори с по-висок глас.

17. Изследване направено през 2005 г. установява, че жените са привлечени от мъже, които ги разсмиват, докато мъжете се интересуват от жени, които се смеят на шегите им.

18. Проучвания показват, че мъжете е три пъти по-вероятно да получат телефонен номер на жена, когато са придружени от куче.

19. Жените се впечатляват от мъже със силни рамене, тънка талия и широк гръден кош. Този тип мъже, проявяват сексуална активност в по-ранна възраст.

20. Колкото по-привлекателен е сексуалният партньор, толкова по-малко вероятно е човекът да вземе мерки за безопасен секс.

21. Жените, които приемат противозачатъчни таблетки, са привлечени от мъже с по-изразени мъжки черти и по-агресивно поведение.

Гинофобия – страх от жени.

Андрофобия – страх от мъже.

4
УчудаУчуда
1
ЛюбовЛюбов
0
ХахаХаха
0
ЩастиеЩастие
0
ТъгаТъга
0
ЯростЯрост
Voted Thanks!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *