5 Невероятни Оръжия от Втората Световна Война

Втората световна война е една от най-опустошителните в човешката история. Изчислено е, че докато се е водила са загинали приблизително 60 милиона души(или 2% от населението през 1939 г.)

Войната води след себе си и устреми на различните страни да намерят нови и по-ефективни начини да вземат превес над противниците си. Някои залагат на бойно стратегии или даването да, собствения си живот в името на страната, други обаче се обръщат към технологиите за помощ в сраженията си.
Безспорно войната е довела до редица полезни открития, част от които ползваме дори до днес. На другия полюс обаче са тези, които са толкова невероятни, че принадлежат към някоя научно фантастична новела.

В този лист ще ви представим 5 невероятни оръжия от втората световна война, които ще променят начина по които гледате на второто велико световно сражение.

5Фау-2

Страна – Германия

Фау-2, познат още като V-2 е първата далекобойна балистична ракета в света. Наричане е от нацистите „Отмъстителното оръжие“, създадена с цел контраатака на съюзническите сили пускащи бомби върху немски градове.

Интересното е, че това е първият създаден от човека обект да стигне космоса.

След войната дизайна бързо е копиран от редица страни, а в последствие(от части) води до пращане на човек на Луната.
Първата снимка на земята от космоса е заснета от V-2 ракета. Може да я видите тук.

4Голиат Тракинг Мина

Страна – Германия

Това е един от първите роботи ползвани на бойното поле. Представлява мини танк с дистанционно управление и е създаден от Германия(разбира се..). Наричан е още beetle tank.
Служел за разрушаване на различни постройки или танкове, като един Голиат могъл да носи между 60 и 100кг(имало два модела).

Оръжието е използвано между 1942 – 1945г.

3Yokosuka MXY-7 Ohka Камокадзе самолет

Страна – Германия

Всички сме чували за Японските камикадзе пилоти. Днес думата се е превърнала в нарицателно за безотговорните, играещи с живота си. Японците обаче са държали самоубийците пилоти като един от най-големите си козове във войната. Поради по-висшата вила на съюзниците, те са стигнали до решението да разбиват самолетите си във вражеските кораби, в името на победата, за страната си.

Това и води то изобретението на камикадзе самолета.

Появява се към края на ВСВ и представлява малко едноместно самолетче с двигател, създадено за потапяне на кораби(да й ефективно жертване на пилота). Американците в тези води им се подигравали като ги наричали Baka(глупак, идиот на японски).

2Дора и Густав релсови оръдия
Schwerer_Gustav_Rail_Cannon
Страна – Германия

Добре дошли в света на научната фантастика, където има супер танкове(движещи се по релси). Густав и в последствие Дора са пример за изобретателността(и от части лудостта) на германците по времето на ВСВ. Гиганта е бил дълъг 47 метра и е тежал 1,350 тона! Оръдието е могло да изстрелва амуниции с тежест от няколко тона на разстояние от 47 километра.

Държи няколко рекорда – за най-голямо оръжие използвано в битка, най-голямо мобилно оръжие и най-тежка амуниция изстрелвана.

Интересно е обаче, че не е довело до смъртта на голям брой хора, V-2 за сравнение води до смъртта на значително повече.

1Ядрената Бомба
atom-bomb-explosion-1080p-hd-desktop-wallpaper-1024x576
Страна – САЩ

Може вече да сте се досетили, че атомната бомба ще е на първо място. Макар да е малко предсказуемо, няма как да не поставим изобретението благодарение на което днес четете този лист.
Няма нужда от много описание, едва ли има някой, които да не знае както е атомна бомба.

Първите 2, довели до смъртта на хиляди са Създадени от САЩ и през 1945г. са пуснати върху Хирошима и Нагасаки.

Днес продукт от това злокобно изобретение е атомната енергия. Благодарение на най-разрушителното оръжие създадено от човешка ръка, хората сме усвоили умението да делим атомното ядро, получавайки енергията, която движи модерният ни свят.

storre

2
ХахаХаха
1
ЛюбовЛюбов
1
ЩастиеЩастие
0
УчудаУчуда
0
ТъгаТъга
0
ЯростЯрост
Voted Thanks!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *