5 Невероятни Праисторически Хищника от Морското Дъно

Динозаврите са били неоспорими владетели на земята в продължение на 135 млн. год. и все още са щели да бъдат, ако не е била опустошителната комета от преди 65 млн. год. Но съвсем не бива да се смята, че те са били единствените обитатели на нашата необикновена планета. Оказва се, че природата е много добре се приспособява към условията на живот и е създала някои от най-кошмарните чудовища. Днес сме Ви приготвили 5 от най-невероятните същества от морското дъно по онова време.

 

5Лиоплиородон (liopleurodon)
liopleurodonЕдно от най-опасните месоядни водни влечуги. То може да тежи над 3,500 паунда и да достига дължина от почти 9м, 1/4 от които заема главата му, допълнена от няколко реда остри като бръснач зъби. Повече информация можете да намерите тук.

4Саркосухите (Sarcosuchus)
sarcosuchusГигантският хищник, справедливо наречен „СуперКрок“, се счита за прадядото на днешните крокодили. Всъщност със своите малко над 12м дължина е двойно по-дълъг от соленоводния крокодил (най-дългият познат на човека днес крокодил). Неговото тегло от 8т му помагало да се справи с всяко предизвикателство.10 факта, които може би не знаете за тях.Повече информация можете да намерите тук.

3Мозазаврите(Mosasaurus)
mosasaurusСъщо както първите в днешния лист хищници, тези също са по-скоро водни хищни влечуги, от колкото динозаври. Те били най-големите от рода и едни от най-опасните за периода, в който за живеели. В главата наподобявали много крокодили, но били снабдени с плавници за по-добра мобилност във водата. Повече информация може да намерите тук.

2Мегалодонът (Carcharodon megalodon) Зъб от мегалодон сравнен със зъби на голяма бяла акула.Огромната, вече изчезнала вид акула се смятала за един от най-известните хищници на времето си. Може би само Т-рекс бил пред нея. От до сега известните ни видове, единственият вид, който пряко може да бъде свързан с нея, е великата бяла акула. Но докато великата бяла може да достигне до 6м и тегло от 3,5т, то мегалодонът достигал малко над 18м и между 50 и 100 т.10 факта, които може би не знаете за тях.Повече информация може да намерите тук.

1Thalattoarchon  thalattoarchonТова е най-новият вид открит от хората преди няколко години и официално признат за вид през 2013г. Те също били бъркани с динозаври, въпреки че спадат към водните хищници. Със своите 8м дължина и огромна уста той се справял с жертви големи колкото него самият. Повече информация можете да намерите тук.С откриването на все повече нови и нови останки, останали от тогавашните обитатели на нашата невероятна планета, изниква и въпросът „Какви ли още чудеса се крият от нас, заровени дълбоко под повърхността или в моретата, чакащи да бъдат открити?“

11
УчудаУчуда
2
ХахаХаха
1
ЛюбовЛюбов
0
ЩастиеЩастие
0
ТъгаТъга
0
ЯростЯрост
Voted Thanks!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *