5 От Най-Страшните Загадъчни Същества на Земята

Днес ще ви представим 5 от най-страшните и странни създания, които се твърди, че са реално съществуващи, а не плод на нечия фантазия. Множеството разкази на очевидци искат да ни убедят, че в тъмното не се крият само сенки, а чудовища сякаш родени от най-страшните ни кошмари. Тези същества пробуждат въображението и генерират страх. Те са обект на множество филми, книги и дори песни.

5  Демона от Доувър

Това същество е забелязано три пъти в град Доувър, щата Масачузетс, на 21 и 22 април, 1977 г.. Благодарение на външния му вид, има спекулации, че е извънземно идващо от друго измерение или плод на експеримент между човек и извънземно. Демоничното създание е с непропорционално голяма глава, с формата на диня, искрящи оранжеви очи, дълги, тънки ръце и крака, с тънки пръсти. Хората имали нещастието да го срещнат свидетелстват, че е без окосмяване, с груба, плътна кожа с цвят и текстура на шкурка. Твърдят още, че Демона няма ясно изразени черти на лицето, като нос, уши или уста. Височината му е малко над 90 см., и издава ужасен шум, който е нещо между, писък на ястреб в съчетание със съскане на змия.

Уникалният Доуър Демон се е превърнал в международна културна икона, той е увековечен в комикси, книги, уеб сайтове по целия свят. По популярност се нарежда до Голямата Стъпка и Чудовището от Лох Нес.

4 Дявола от Джърси

Твърди се, че този звяр е обитавал Пущинака на Южен Ню Джърси. Първите свидетелства за съществуването му датират от 1800 г. и продължават до 20-ти век. Съществото обикновено се описва, като летящо двукрако с копита, крила като на прилеп и глава, наподобяваща конска. Легендата на това създание произтича от една приказка за Майка Лийдс, местна вещица, която се позовавала на дявола при раждането до 13-то си дете. Когато бебето се родило то веднага се трансформирало в демонично същество и излетяло в околните борови гори. Дявола от Джърси е обвиняван за множество убийства на животни. В началото на 1900 г., десетки хора в Ню Джърси твърдели, че са се срещали с дявола или са попадали на доказателства за присъствието му.

Широката публичност дадена от вестниците създавала ужасен страх в хората, което накарало редица училища да затворят и работниците, да си останат в къщи. Групи от ловци обикаляли боровите гори в търсене на дявола.

3 Човека Гущер

Този криптид е забелязан в мочурливите райони около Лий Каунти, Южна Каролина. Първата среща с него е от 29 юни 1988 г., а последната от февруари 2008 г. Съществото е описано с височина малко над 2 м., двукрако, със силно телосложение зелена лющеща се кожа и блестящи червени очи. Доклади сочат, че Човека Гущер има по три пръста на крака и три пръста на всяка ръка. Пръстите му завършват с кръгъл тампон, който му дават възможност за катерене по гладки повърхности. Тези, които са имали лошия късмет да се изпречат на пътя му твърдят, че съществото притежава невероятна сила, като доказателство са щетите нанесени на моторните им превозни средства.

Близката радиостанция WCOS обявила награда от 1 милион долара за всеки, който улови съществото живо. Което довело до тълпи туристи, и ловци.

2 Островното Чудовище от Канви

Тялото на това необичайно създание е намерено на брега на остров Канви, Англия, през ноември 1953 г.. Този екземпляр е описан, с дължина 76 cm., с дебела червеникавокафява кожа, издути очи и хриле. Твърди се също, че имал задни петточкови подковообразни крака с вдлъбнати арки, но не и предни крайници. През 1954 г. е намерено второ тяло подобно на първото, но доста по-запазено и много по-голямо, с дължина 120 см., и с тегло около 11,3 кг.. Съществото е трябвало да бъде изследвано, но това не се е случило и никой не дава официално обяснение за това какво е станало с тялото.

През 1999 г. журналист Николас Уорън извършва разследване на наблюденията от 1953-54 г., в което не е успява да открие никакви официални записи в лабораторията на Морските Биологични Асоциации в Плимут или в Националния орган по реките.

1 Човека Коза

Той е представен като хибриден звяр, който носи ужасяваща съвкупност от човешки и кози характеристики. Този рогат, копитен, ужас е сякаш излязъл от гръцките митове. И все пак очевидци твърдят, че маниакът не е плод на митологията, а жив, дишащ, от плът и кръв звяр. Първият официален доклад за съществуването му е от 1957 г., когато очевидци съобщават, че са видели космато, рогато същество в областта на Форествил и Горно Марълборо в окръг Принс Джордж. След тази вълна от наблюдения, звярът изчезва, за да се появи отново през лятото на 1962 г., когато е набеден за убийството на четиринадесет души, дванадесет деца и двама от придружаващите ги възрастни, които са били на разходка твърде близко до леговището му. Твърди се, че когато полицаите пристигнали, намерили полуизядени крайници и кървава пътека, водеща до пещера. Оцелелите, разказали, че чудовището изневиделица е нападнало жертвите си с брадва, като през цялото време, издавало ужасяващи звуци.

Има няколко версии за произхода на Човека Коза . Той може да е свръхестествен звяр, подобен на Голямата Стъпка. Или както някои твърдят, работата на самия дявол. Най-странната, но най-популярната история е, че той е резултат от един ужасяващ експеримент, на учен от изследователския център Белтсвил в Мериленд, който твърдял, че се е опитва да смеси ДНК на асистента си с тази на коза.

23
УчудаУчуда
14
ХахаХаха
4
ЩастиеЩастие
4
ЯростЯрост
3
ЛюбовЛюбов
1
ТъгаТъга
Voted Thanks!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *