6 Човека Надхвърлили Границите на Възможното

Днес във фитнеса гледах с изумление как крехко (не повече от 45 кг.) момиче, тренира с тежести, които биха затруднили и мъж. Накара ме да се поразровя в интернет и попаднах на доста случаи на хора надхвърлили границите на възможното. Капацитета на човешкото тяло многократно е изследван от лекари, учени, антрополози, биолози, както и други експерти в продължение на векове. Но колкото и изследвания да се правят и пределни норми да се поставят, винаги има някой, който да обори учените и да ни изненада със силата и волята на ума и тялото си. Точно за такива хора ще ви разкажем днес в аЛист.

6 Алекс Вендрел
Нормалните хора, задържат дъха си, под вода до 2 мин. професионалните плувци стигат и до 5 мин., но какво ще кажете за цели 24 мин. и 3,45 сек.. Това е рекорда постигнат на 28 февруари 2016 г., в Барселона от каталунския професионален водолаз Алекс Вендрел. Предишния му рекорд е 10 мин. и 7 сек., който му донася титлата световен шампион за 2015 г. На въпроса как се живее 10 мин., без да дишаш, той отговаря: “ Тази мисия е изпълнена, но все още не съм достигнал границата на възможностите си“, година по късно го доказва.

5 Лаша Патарая
Явно на Грузинския многократен шампион по борба класически стил, Лаша Патарая шампионските титли не му стигат и той поставя и два рекорда Гинес в една и съща дисциплина – местене на предмет с въже закачено за ухото. Първият е когато успява да издърпа 7734 кг. военен хеликоптер Mi8 на 26,30 м. през 2007 г., пет години по късно той подобрява собствения си рекорд издърпвайки автофургон с тегло 8,28 тона на разстояние 21,5 м.. Дали е достигнал предела на възможностите си, само времето ще покаже.

4 Рой Кливланд Съливан
В Националния парк Шенъндо, Вирджиния, не са имали нужда от гръмоотвод, защото са си имали жив такъв, това бил местния парков шериф Рой Кливланд Съливан. Между 1942 г. и 1977 г. той е поел с тялото си мощта на 7 мълнии. Първата го застига, когато е на 26 г., без да му нанесе никакви увреждания и така до четвъртата през 1970 г., която парализира едната му ръка. Рой умира на 71 годишна възраст от собствената си ръка, застрелвайки се заради несподелена любов.

3 Пол Андерсън
Ако Хълк не беше измислен герой, а реално съществуващ човек, щях да съм сигурна, че това е състезателя по щанги и силов трибой, златен олимпийски медалист по вдигане на тежести от Олимпиадата в Мелбърн през 1956 г. Пол Андерсън. Той е успял да повдигне 2844.02 кг. и това му е донесло почетно място в Книгата на Гинес, за най-голяма тежест повдигнати някога от човешко същество. Андерсън може и да е вдигал още по-големи тежести, но за съжаление няма как да знаем, защото само този опит е официално документиран.

2 Мишел Лотито
Всеки човек си има любимо ястие, което може да яде в неограничени количества, такъв е и случая на Мишел Лотито . Той е едва 9 годишен, когато за ужас на родителите си изяжда телевизора. На 16 г. за развлечение на публиката започва да яде неразградими предмети като: велосипеди, колички за пазаруване, телевизори и дори един самолет Чесна 150, който му отнема 2 г., за да го изяде. Смята се, че между 1959 г. и 1997 г., е изял почти девет тона метал. Според лекарите той е още жив благодарение на това, че стените на стомаха му са два пъти по-дебели, отколкото при нормален човек и поради това отровните вещества не му действат.

1 Вим Хоф
Известен като „Ледения“ ( не кечиста ) холандския каскадьор Вим Хоф, държи 21 световни рекорда, включително и този за най-дълга ледената баня, в която седи потопен в лед за 1 ч., 52 мин.,и 42 сек.. През 2007 г. той се изкачва на височина от 6,7 км. на връх Еверест носещ само къси панталони и обувки, но за съжаление не успява да достигне върха поради контузия на стъпалото. Две години по-късно Хоф покорява върха на планината Килиманджаро ( 5,895 метра ) за 32 ч., носещи отново само шорти. Интересен факт е, че при всичките си ледени приключения той успява да поддържа телесната си температура на 37 градуса.

5
УчудаУчуда
1
ЛюбовЛюбов
0
ХахаХаха
0
ЩастиеЩастие
0
ТъгаТъга
0
ЯростЯрост
Voted Thanks!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *