6 От Най-Интригуващите Мистерии в Света

Необяснимото винаги ни е привличало. Дали защото си мислим, че сме всезнаещи и не намираме покой, когато не можем да си обясним нещо. Или защото сме пренаситени от информация във века на интернет и търсим нещо, което не е на един клик разстояние. Не знам, знам само, че следващите случаи са дали работа на редица, учени и изследователи, които години на ред са работили над разгадаването им, в повечето случаи без дори да са близко до него.

6 Град ТаосВ малкия град Таос, Ню Мексико, често се чуват звуци, които могат да се сравнят със звука на далечен дизелов двигател. Въпреки, че може да се чуе с невъоръжено ухо, учени с различни звукови устройства не са успели да открият от къде идва звука, многото замервания не са установили и как се създава този звук. Таос не е единственото място в света, където се чува звук подобен на бучене. Сигнали за подобен феномен са подадени и от Обединеното кралство и Съединените щати.

5 Ръкописът на Войнич
Ръкописът на Войнич е тайнствена неразчетена книга, написана през XV в. от неизвестен автор на неизвестен език с неизвестна азбука. Според по-нови изследвания ръкописът е изготвен в периода 1404-1438 г. и за негов автор се предполага алхимикът Никола Фламел. Съдържанието на книгата се предполага, че описва алгоритъм за произхода на философския камък – еликсир на безсмъртието. През 2013 година Артър Такър и Рексфорд Талберт достигат до извода, че ръкописът представлява ацтекски дневник на растения от Тексас, Калифорния и Никарагуа. Названията на растенията са записани на ацтекски език, но основният текст и до днес остава неразшифрован.

4 Ронгоронго
Ронгоронго е форма на писане открита на Великденския остров в Тихия океан през 19-ти век. За първи път се споменат в доклад през 1866 г. Правени са много опити за дешифриране на написаното, но никой досега не е бил успешен. Смята се, че някои символи представляват дати и генеалогична информация, но това са само предположения, тъй като никой не знае как да ги разчете. Няколко надписи се появяват издълбани в камъни на Великденския остров, останалите са на 26 дървени предмета с текстове Ронгоронго върху тях. Артефактите са в музеи и частни колекции по целия свят, но само половината от текстовете са в добро състояние и се смята, че са автентични.

3 Торинската плащаница
Торинската плащаница е вековна ленена кърпа, на която се е отпечатил образа на мъж. Произходът на плащаницата е обект на интензивен дебат между теолози, историци и изследователи. Множество разнообразни аргументи са направени в научни и популярни публикации, претендиращи да докажат, че платът е автентичната погребална плащаницата на Исус. Правени са множество изследвания на базата на дисциплини, вариращи от химия през биология и медицинска криминалистика, та чак до оптичен анализ на изображения. Въпреки многобройните анализи все още не е доказано, че това наистина е плащаницата на Исус.

2 Уау! Сигнал
Преди повече от 39 г., а по точно през лятото на 1977 г., доброволецът Джери Емънкъм работещ към известния в цял свят проект СЕТИ, посветен на търсенето на разумен живот в дълбините на Вселената, улавя тайнствен сигнал. Това се случва докато преглежда сканираните радиовълни, пристигнали от космическото пространство. Той бил толкова впечатлен от резултата, че заградил мястото на компютърната разпечатката и написал коментара, “ Уау“! Тайнствения сигнал, чиято обща продължителност е 72 секунди е изпратен от звездата Тау Сагитарии, намираща се в съзвездието Стрелец, отдалечено от нашата планета на разстояние 120 светлинни години. Това е единствения случай на уловен подобен сигнал. Има много противоречиви коментари, свързани с произхода и значението му, но много хора вярват, че това наистина е сигнал, изпратен от извънземни същества.

1 Оранг Медан
Митове и легенди за призрачни кораби има стотици, но този случай не е такъв. Случилото се на този кораб е необяснимо, но напълно реално. През далечната 1947 г. множество кораби получават обезпокояващ сигнал за тревога от холандския товарен кораб Оранг Медан, който в онзи момент се намирал близо до крайбрежието на Малайзия. Сигнала гласял: „Всички служители, включително капитанът са мъртви, намират се в стаята с морски карти и мостика. Вероятно целия екипаж е мъртъв.“ Това съобщение е последвано от неразгадаема морзова азбука и едно последно зловещо съобщение … „Аз умирам.“ Най-близко до бедстващите се оказва кораба Сребърна Звезда, който се отзовава моментално. Когато моряците пристигат, за съжаление, вече нямало на кого да помогнат, всички хора на борда били мъртви, разпръснати из целия кораб. Те били с ръце протегнати към нищото с отворени очи и лица застинали в момент на ужас. Когато екипажът на Сребърна Звезда взел решение да изтеглят Оранг Медан до пристанището, той мистериозно се подпалил. Малко след като се измъкнали невредими от горящия кораб, той се взривил и потънал.

2
УчудаУчуда
0
ЛюбовЛюбов
0
ХахаХаха
0
ЩастиеЩастие
0
ТъгаТъга
0
ЯростЯрост
Voted Thanks!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *