6 Оръжия на Бъдещето

Оръжията са едни от първите изобретения на човека. Благодарение на тях, прародителите ни са се изкачили по хранителната верига, стигайки нейният връх.

С развитието на технологиите, се развиват и „средствата ни за защита“ – от копия, мечове и стрели до модерните ни пушки и пистолети.

В този лист ще разгледаме 6 оръжия на бъдещето, които се канят да размият границата между реалност и научна фантастика.

6Електромагнитни оръжия


Електрическите или електромагнитните оръжия не са нищо ново, но все още не са намерили работа като практично средство за защита или сражение. Последните години обаче все повече военни организации влагат ресурси в развитието на тази технология.

5Лазерни оръжия


За разлика от другите технологии в този лист, това оръжие вече съществува (макар и не толкова силно или впечатляващо както във филмите). Американската армия има работещ прототип, който може с лекота да свали ракета (докато е във въздуха).

4Метафлекс Камуфлаж(невидимост)

Камуфлажа, в една или друга форма се ползва от векове. В последните години представата за него се е изменила. Hyperstealth – успешна канадска компания за дизайн на камуфлаж с издадени над два милиона военни униформи и над 3000 превозни средства и изтребители, като използват техни модели по целия свят, е стигнала до изобретяването на технология за огъване на светлината, наричана „Quantum Stealth“.

Quantum Stealth е материал, който прави целта напълно невидима, чрез огъване на светлинните вълни около обекта. Материалът премахва не само визуалните, инфрачервените (нощно виждане) и термични отпечатъци, но и сянката на обекта.

3Истински Железен Човек

Tactical Assault Light Operator Suit, или T.A.L.O.S, е усъвършенствана пехотна униформа, която обещава да предостави свръхчовешка сила с голяма балистична защита. Използвайки обширна мрежа и бордови компютри, операторите ще имат повече информация за ситуацията около тях и за собствените си тела.

„Няма нито един отрасъл, който може да я построи“ – това каза Старши Командир към SOCOM Крис Фарис по време на конференцията в базата на военно-въздушните сили, наскоро, съобщава Defense Media Network.

„Изисква се обширно семейство от системи в боен брониран костюм, където обединяваме екзоскелет с иновативна броня, дисплеи за мониторинг на енергия, за мониторинг на здравето, и интегриране на оръжие в това – един куп неща, за които RDECOM играе важна роля“, каза Подполковник Карл Борхес, научен съветник към RDECOM обвързан към SOCOM.

T.A.L.O.S ще има физиологична подсистема, която лежи върху кожата вградена с датчици за следене на телесната температура, температурата на кожата, сърдечна честота, положение на тялото и хидратиране.

Учени от Масачузетския Технологичен Институт в момента разработват броня, направена от магнитореологични течности – течна телесна броня, която се трансформира от течно към твърдо състояние за милисекунди, когато се прилага магнитно поле или електрически ток. Въпреки че все още е в процес на разработване, тази технология вероятно ще се представи в подкрепа T.A.L.O.S.

2Военни Роботи

Роботите са тук, да, не са съвършени, но за колко още? Искаме или не, те ще са част от бойното поле на бъдещето. Някой от тях дори вече са. Американската армия (както и редица други) използват автоматизирани безпилотни дронове, които дистанционно обстрелват мишената.

Над всичко, роботите са лесни. Не искат сън, заплата, храна. Вършат всичко, и то по-точно от хората. А и да не забравяме, че е по-лесно да пуснеш бомба когато бойното поле прилича на видео игра…

1Електромагнитен Пулс

Това оръжие само по себе си не е смъртоносно. Какво му дава първата позиция? В свят, в който почти всичко се контролира от машини, ЕМП (електромагнитният пулс) би изгорил електрониката която ги движи. Представете си, с натискането на бутон да „загасите“ град, а защо не и страна, континент… Ползвателя на тази технология ще върне противника си в каменната ера (както и прави всичко преди него в този лист безполезно), а това само по себе си би заличило голяма част от хората населяващи засегнатата зона.

1
ХахаХаха
0
ЛюбовЛюбов
0
УчудаУчуда
0
ЩастиеЩастие
0
ТъгаТъга
0
ЯростЯрост
Voted Thanks!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *